Vrnitev legende

Senzacionalen prestop! Cristiano Ronaldo se vrača v Manchester

R.T.
27. 8. 2021, 17.41
Posodobljeno: 27. 8. 2021, 19.42
Deli članek:

Portugalski superzvezdnik Christiano Ronaldo noče več igrati za Juventus. Vrača se v Manchester United.

Profimedia
Ima Cristiano Ronaldo dovolj življenja v Torinu? Da. Vrača se k rdečim vragom.
Kluba sta se dogovorila za odškodnino med 25 in 30 milijonov evrov, približno toliko pa bo znašala tudi Ronaldova. Dres rdečih vragov bo nosil naslednji dve leti.

Novi stari trener Juventusa Massimiliano Allegri, ki je še prejšnji teden trdil, da je Cristiano Ronaldo ne odhaja, je dopoldne  potrdil, da 36-letni megazvednik ne namerava več igrati za italijanskega velikana. Kam ga bo zanesla pot? Govorilo se je, da bi lahko odšel k Pepu Guardioli v Manchester City, toda BBC Sport se je dokopal do informacij, ki rišejo drugačno sliko. Portugalec naj bi bil bližje svojemu nekdanjemu klubu Manchester Unitedu, za katerega je igral in tresel mreže med letoma 2003 in 2009.

Trener Uniteda Ole Gunnar Solskjaer je med tiskovno konferenco igrivo navrgel, da Christiano »ve, da smo tukaj«.

Poznavalec prestopov nogometašev Fabrizio Romano je nato razkril, da je Ronaldov agent Jorge Mendes že od včeraj v stiku z upravo Manchester Uniteda. Po njegovih indicih je Ronaldo pripravljen za povratek na Old Trafford. 

Nekaj pred 18. uro je Romano tvitnil, da sta Juventus in Manchester United dosegla dogovor glede prestopa, Ronaldo pa je sprejel pogodbo, ki mu ju je ponudil klub s tradicijo iz Manchestra. Čez nekaj minut je sledila še uradna potrditev dogovora o prestopu. Sledijo formalno z zdravniškim pregledom.