otroke snemajo s skritimi kamerami

FOTO: Istrski policisti v tem poletju na rep stopili že devetemu pedofilu

R.T.
27. 8. 2021, 15.17
Posodobljeno: 27. 8. 2021, 15.20
Deli članek:

Otroke snemajo s pametnimi telefoni ali skritimi kamerami, vgrajenimi v ure, knjige, kemične svičnike, ...

POLICIJSKA UPRAVA ISTARSKA
Ročna ura, s katero je pedofil v Rovinju snemal otroke.

Pedofili večinoma uporabljajo pametne telefone ali kamere, vgrajene v sončna očala, ure, kemične svinčnike, ... 

V kampu na območju Rovinja je policija v sredo prijela nemškega državljana (39), ki je snemal gole otroke. Le dan pred tem so policisti prijeli njegovega 42-letnega rojaka. Slednji je v torek namreč okoli 12. ure na plaži v kampu na območju Rovinja s svojim mobilnim telefonom snemal otroke, občani pa so poklicali čuvaja kampa, poroča hrvaški portal 24sata.

Tri ure pozneje so gostje kampa opazili Nemca (56), ki je otroke snemal s podvodno kamero. Ko se mu je čuvaj približal, je moški pobegnil v vodo, vendar so se zaposleni v kampu takoj odzvali in mu sledili z ladjo, dokler vendarle ni obupal in jim izročil kamero.

Minuli teden so policisti na rep stopili tudi 42-letnemu Slovaku, ki se je z otroki spuščal po toboganu in jih snemal s kamero v uri. Ko je k njemu pristopil varnostnik, je moški poskušal pobegniti, a so ga kmalu ustavili in zadržali do prihoda policije.

Julija je policija v hrvaški Istri zaradi pedofilije prijela še Nemca, Avstrijca in Italijana. 35-letni Italijan je v priljubljenem nudističnem turističnem središču v Istri, katerega gost je bil tudi sam, otroke snemal s pametnim telefonom. Svojo sprevrženost je izrazil tudi z ignoriranjem številnih opozoril o prepovedi snemanja. Gole otroke je snemal tudi v bazenu in pod tušem. 

Vsi aretirani pedofili pa niso bili tujci. Predsednik zveze katoliških skavtov reške nadškofije je bil aretiran zaradi spolne zlorabe 13-letnice, zaradi otroške pornografije pa so aprila prijeli 24-letnega hrvaškega državljana.