Preganjavica

21-letnik po zabavi v Krškem skočil v Savo! Našli so ga, ko se je "skrival"

G.G.
27. 8. 2021, 16.00
Posodobljeno: 27. 8. 2021, 16.08
Deli članek:

V četrtek zgodaj zjutraj je v Krškem 21-letnik skočil v Savo, jo preplava, nato pa se je za njim izgubila vsaka sled.

Bobo
Fotografija je arhivska

Kam je po skoku v Savo pred zoro odšel 21-letnik iz območja Ljubljane, so se spraševali njegovi znanci, ki so bili okrog 4. ure, ko je bila temperatura okoli 10 stopinj Celzija, še z njim. Poklicali so regijski center za obveščanje v Brežicah, številko 112, ti pa so pozvali policiste. Stekla je iskalna akcija, saj je obstajala nevarnost, da se je mladenič podhladil.

Okoli pol desetih je bila akcija zaključena, 21-letnika so našli. Bil je v nenavadnem, slabem psihičnem stanju. Poklicali so zdravnika in reševalce, kasneje pa so ga odpeljali v brežiško bolnišnico.

Kaj je bilo narobe z mladeničem? Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, je bil fant ponoči na zabavi, kjer je zaužil »prepovedano drog«, katero, policisti niso izdali. Pod učinkom te »prepovedane droge« je dobil hude blodnje in preganjavico. Pobegnil je z zabave, skočil v reko in se nato po mestu skrival pred vizijami, ki so ga preganjale.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja omogočanja uživanja prepovedanih drog so se v delo vključili tudi kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto.