Od 1. septembra

Na Hrvaškem bodo rahljali, odpirajo se tudi notranji deli lokalov

S.R.
27. 8. 2021, 12.27
Posodobljeno: 27. 8. 2021, 12.55
Deli članek:

Na Hrvaškem so danes povlekli morda nekoliko presenetljivo potezo. S 1. septembrom bodo namreč dovolili tudi obratovanje v notranjosti lokalov.

Profimedia
Od 1. septembra bodo lahko sedeli tudi v notranjosti.

Novico, ki bo v teh težkih koronskih časih razveselila predvsem gostince, je na današnji novinarski konferenci sporočil hrvaški notranji minister Davor Božinović, ki je tudi vodja nacionalnega štaba civilne zaščite. Ob vesti, da nameravajo dele kavarn in lokalov, ki so trenutno zaprti, odpreti s 1. septembrom, je poudaril, da bo ključno za zagotavljanje varnosti tako osebja kot gostov skrb za osebno higijeno, izogibanje stikom in prezračevanje notranjih prostorov. »Včasih so nas s prepihom strašili, zdaj je vsakih deset minut dobro ustvariti prepih, da se razprši aerosol,« je pojasnil. Obratovanje v notranjih prostorih je sicer že nekaj mesecev dovoljeno restavracijam.

Kot je še dejal Božinović, so od gostincev prejeli trdna zagotovila, da bodo pri spoštovanju ukrepov dosledni in da bodo vztrajali pri tem, da jih spoštujejo tudi njihovi gosti. Ne bodo pa po njegovih navedbah spreminjali dovoljenega obratovalnega časa, tako bodo lokali svoja vrata še vedno zapirali ob polnoči. Sporočil je še, da vse podrobnosti, povezane z ukrepi in odpiranjem notranjosti lokalov in tudi diskotek, še niso dorečene. Notranji prostori lokalov so bili doslej zaprti predvsem zaradi velikega števila turistov, a je po navedbah Božinovića turistična sezona zdaj končana.