Izgubljeno bogastvo že v rokah lastnika

Pošteni pismonoša v Prlekiji na cesti našel 23.000 evrov

S.R.
27. 8. 2021, 13.18
Posodobljeno: 27. 8. 2021, 15.14
Deli članek:

Izgubljeno bogastvo je prek pismonoše našlo pot nazaj k lastniku.

Facebook
Naletel je na zajeten kupček denarja.

Pismonoše velike količine denarja začasa izplačila pokojnin ponavadi nosijo v svoji torbi, čeprav je v to opravilo močno zarezala epidemija sars-cov-2. A včasih denar leži tudi na cesti, kot je nedavno dokazal pismonoša ostrega vida in posebej dobrega srca. Pri Pošti Slovenije so nam potrdili, da je pismonoša na bogato najdbo, »večjo količino denarja,« na cesti naletel včeraj, primer pa da so predali policiji.

Dogodek je potrdila tudi tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš. Dejala je, da je pismonoša večjo količino denarja našel na območju Policijske postaje Ljutomer. Policisti so lastnika izgubljenih tisočakov že našli in mu jih predali.

Šlo naj bi sicer za celih 23.000 evrov. »In naj še nekdo reče, da smo poštarji nepošteni, nesramni, nekulturni ... 23.000 evrov je nekdo danes izgubil na cesti, na srečo jih je našel naš poštar,« so namreč v Facebook skupini Sindikata Poštnih Delavcev zapisali bolje obveščeni viri. Tudi tam so pojasnili, da je pismonoša najdene novce s pomočjo policije že vrnil lastniku. Zaenkrat ni znano, ali je pismonoša za najdbo prejel tudi kakšno nagrado.

So nam pa v sindikatu pojasnili, da to še zdaleč ni edina tovrstna najdbav njihovih vrstah, tako je še ena od njihovih zaposlenih pred kratkim našla 5000 tisoč evrov, ki so na koncu prav tako pristali v rokah pravega lastnika. Glede včerajšnjega junaka so sicer potrdili, da gre za velikega poštenjaka, ki pa se v medijih ne želi izpostavljati.