Promocija cepiv

Papež Frančišek: “Cepiti se je dejanje ljubezni”

B.K.
18. 8. 2021, 11.54
Posodobljeno: 18. 8. 2021, 11.54
Deli članek:

Papež Frančišek je v video posnetku naslovil skepso do cepljenja, in poudaril, da so cepiva varen in učinkovit način s katerim pomagamo sebi in drugim.

Reuters
Papež Frančišek

Vatikan je danes objavil video nagovor papeža Frančiška, ki v družbi šestih škofov iz Severne, Srednje in Južne Amerike kristjane po vsem svetu poziva, naj se cepijo in tako pomagajo ustaviti pandemijo koronavirusa.

“Biti cepljen s cepivi, ki so jih odobrili kompetentni organi, je dejanje ljubezni. Tudi prispevati k temu, da se cepi čim več ljudi je dejanje ljubezni,” je dejal papež. “Cepljenje je enostaven a globok način spodbujanja skupnega dobrega in pomoči drug drugemu, še posebej najbolj ranljivim,” je dodal.

Frančišek je že ob izbruhu pandemije poudaril potrebo po zagotovitvi enakega dostopa do cepiva za vse, zlasti za revne države. Ko je postalo jasno, da del katoliškega občestva cepljenje zavrača zaradi domnevnih “grešnih” praks pri njihovem razvoju, je Vatikan sporočil, da so cepiva proti covidu-19 za katolike moralno sprejemljiva, tudi če njihov razvoj temelji na raziskavah, v katerih so bile uporabljene matične celice, pridobljene iz splavljenih plodov.