Naredil več kot 500.000 kilometrov

VIDEO: Po 24 letih iskanja spet združen z ugrabljenim sinom

J.P.
14. 7. 2021, 06.28
Posodobljeno: 14. 7. 2021, 06.34
Deli članek:

Ugrabili so ga, ko je imel le dve leti, in ga prodali.

Profimedia
Guo Gangtang

Po 24 letih in več kot 500.000 na motorju prepotovanih kilometrih je Kitajec spet lahko objel svojega sina, potem ko so ga leta 1997, ko je imel le dve leti, ugrabili. Ugrabitve otrok na Kitajskem sicer niso redkost – letno jih na ta način izgine na tisoče. Tako so leta 2015 ocenili, da je vsako leto ugrabljenih približno 20.000 otrok, ki jih nato prodajo za posvojitev, tudi v tujino.

V sosednji provinci

Sina Gua Gangtanga so izsledili s pomočjo DNK testiranj, oblasti pa so dva osumljenca, ki sta v času ugrabitve bila par aretirale. Ona je otroka ugrabila izpred njegovega doma v kitajski provinci Šandong, kjer se je igral sam, on pa jo je čakal na bližnji avtobusni postaji, s katere so nato skupaj odpotovali v sosednjo provinco Henan, kjer sta otroka prodala. Tam so ga tudi našli.

Profimedia
Guo Gangtang

Guo je med iskanjem prepotoval več kot 20 kitajskih provinc, pri čemer je zamenjal več kot deset motornih koles. Večkrat se je poškodoval, bil je tudi oropan. Za potrebe iskalne akcije je porabil svoje življenjske prihranke, zaradi česar je moral tudi beračiti.

Njegova zgodba je bila navdih za film iz leta 2015, v katerem je zaigral hongkonški zvezdnik Andy Lau.