Covid-19

Stranski učinek? Po cepljenju so ji zrasle prsi

R.T.
12. 7. 2021, 09.54
Posodobljeno: 12. 7. 2021, 09.54
Deli članek:

Mlada Norvežanka je opazila, da so ji po cepljenju proti covidu-19 zrasle prsi. Pri tem ni osamljena.

Profimedia
Fotogafija je simbolična.

Mlado dekle iz norveške prestolnice Oslo je nekaj dni po cepljenju proti covidu-19 opazila nenavaden stranski učinek. Njene prsi so bolj napolnile košarice nedrčka kot pred cepljenjem.

17-letna Emma je o nenavadnem pojavu najprej obvestila svoje sledilce na družbenem omrežju TikTok. Povedala jim je, da mora menjati nedrčke, saj so ji dosedanji postali premajhni. In vse to se je zgodilo le nekaj dni zatem, ko je prejela drugi odmerek cepiva Pfizer.

Emma je hitro ugotovila, da pri tem ni sama. Na TikToku so se začele oglašati še druga dekleta in ženske iz vsega sveta, ki so opazile podoben stranski učinek po cepljenju.

Kot je za norveško državno televizijo NRK dejal šef zdravnikov na diagnostičnem centru v bolnišnici Nordland Heinrich Backman, je povečanje prsi res eden izmed stranskih učinkov, ki so jih opazili pri nekaterih cepivih proti covidu-19. A ne gre za resnično rast prsi pač pa za zatekanje bezgavk ob pazduhah, ki prsi potisnejo malce naprej. “Opazili smo, da nekaterim ženskam zatečejo bezgavke na tisti strani, kjer so bile cepljene,” je dejal Backmann. Ob tem je ženske pozval, da naj preglede prsi izpustijo, dokler se bezgavke ne vrnejo na normalno velikost.

Stranski učinek se kot kaže pojavlja pri cepivih mRNK. V Združenih državah Amerike so denimo zabeležili, da se pri cepivih proizvajalcev Pfizer in Moderna tovrstno zatekanje pojavi med 10 in 11 odstotki cepljenih žensk.