Ljubosumje

Z nožem onesposobil partnerko in njeni hčerki, pokončal jih je z ognjem

B.K.
12. 7. 2021, 08.44
Posodobljeno: 12. 7. 2021, 08.46
Deli članek:

Zaradi požara so morali evakuirati 13 stanovalcev.

Dreamstime
Fotografija je simbolična.

Sredi noči so bile v napadu iz ljubosumja umorjene 42-letna prebivalka Hong Konga in njeni dve hčeri, stari 13 in osem let.

Policija je na kraj zločina prihitela po prijavi požara v stanovanjskem bloku. V enem izmed stanovanj so našli tri trupla, kmalu za tem pa so na stopnišču stanovanjskega bloka aretirali 62-letnega moškega.

Po ogledu okoliščin in pričanju sosedov je zaenkrat jasno, da je moški, ki je že več kot leto dni živel z 42-letno žrtvijo, to iz ljubosumja napadel z nožem, ker je sumil, da ima drugega ljubimca. Med brezglavim napadom sta materi v bran stopili hčerki, ki pa sta prav tako postali tarča možakarjevega gneva. V brezusmiljenem napadu je hudo ranil vse tri. Obležale so na tleh stanovanja, on pa je zanetil požar in pobegnil.

Zublji so stanovanje popolnoma uničili, prizadeli pa so tudi druge enote v bloku. Tri žrtve zaradi vbodnih ran ognju niso mogle pobegniti in so preminile v stanovanju. Policija je napadalca našla na stopnišču bloka. Bil je komaj zavesten, trenutno pa ga oskrbujejo v bližnji bolnišnici, kjer se bori za življenje. Kako se je poškodoval zaenkrat ni jasno. Gasilci so medtem evakuirali še 13 stanovalcev bloka, ki so se takrat nahajali v notranjosti.

Mati in hčerki so, po ločitvi matere od očeta njenih otrok, same živele v omenjenem stanovanju, dokler se ni lani k njim preselil njen 64-letni ljubimec. Do tragičnega incidenta policija ni prijela nobene prijave glede nasilja v družini.