Zasačen pri drugem kokošnjaku

Grizlija, ki je razmrcvaril 65-letno Leah, so ujeli in ustrelili

G.G.
10. 7. 2021, 14.36
Posodobljeno: 10. 7. 2021, 14.40
Deli članek:

Medveda so lovili od torka, ko je iz šotora potegnil 65-letno Leah Lokan, ki je s prijatelji kampirala v divjini ameriške zvezne države Montane.

Profimedia
Obvestila o pasteh, ki so jih nastavili za grizlija.

Dobro opremljeni in izkušeni lovci so šli po sledeh 180 kilogramov težkega medveda, nastavili pa so mu tudi pasti. Ko so opazili, da je v sredo v bližini mesteca Ovando, kjer je kampirala pokojna Leah Lokan, razdejal kokošnjak, so mu v drugem bližnjem kokošnjaku nastavili past. Opremljeni z očali za nočni vid so prežali na grizlija in ga v jutranjih urah v četrtek tudi dočakali. Z natančnim strelom so ga pokončali. Predstavniki naravnega parka Montana Fish, Wildlife & Parks so prepričani, da gre za medveda, ki je napadel Lea. Dokončno potrditev bo dala DNK analiza. Pred tem so vzorce pobrali že s »kraja zločina«, tako da bo možna primerjava.

Profimedia
Kolesarke so kampirale za poštnim poslopjem v kraju Ovando.

65-letna Leah Lokan, izučena medicinska sestra iz Kalifornije, je bila v družbi dveh prijateljic na kolesarskem potepanju po stoletnih gozdovih ZDA. V ponedeljek zvečer so se utaborile za poslopjem pošte v Ovandu. Grizli je do njihovim šotorov prvič prišel okoli tretje ure, a je mirno odšel, ko so tabornice pospravile hrano. Nato se je vrnil okoli četrte ure, vdrl v šotor nesrečne ženske, jo potegnil na plano in razmrcvaril. Bila je mrtva še preden so ji na pomoč lahko priskočili prijateljice, ki so s sprejem proti medvedom veliko žival uspeli odgnati.