pregovor ne drži

Lažnivka, ki se je izdajala za bogato dedinjo, pravi, da se splača biti prevarant

B.K.
10. 3. 2021, 14.53
Posodobljeno: 10. 3. 2021, 17.34
Deli članek:

Lažna dedinja, ki j bila obsojena zaradi prevare, pravi, da se zločin na nek način splača.

Profimedia
Anna Sorokin

Anna Sorokin je zloglasna "lažna dedinja", ki se je v kroge najbogatejših Newyorčanov naselila z lažjo. bogataše je namreč prepričala, da je bogata nemška dedinja, z lažjo pa je uspela prevarati tudi banke, hotele in finančne institucije, ki so ji financirale drag način življenja. Na laži so jo dobili leta 2017, ko je bila tudi aretirana in obtožena goljufije. Sodišče ji je naložilo 12 let zaporne kazni, a je bila prejšnji mesec predhodno izpuščena.

Sorokinovi pa se zdaj ne godi slabo. S produkcijsko hišo Netflix je namreč podpisala pogodbo za serijo o njeni prevari, za katero je dobila dobrih 300.000 ameriških dolarjev honorarja. Z delom denarja je poplačala banke, ki jih je ogoljufala, od tistega kar ji je ostalo pa so ji nekaj vzele oblasti v New Yorku, saj tam velja zakon, da se obsojenci ne smejo okoristiti na račun svoje zloglasnosti.

30-letnica je zdaj spregovorila za britansko televizijo BBC in izdala nekaj intiminh skrivnosti. Tako je povedala, da se ji nikoli ni zdelo, da je prevarantka. "Oklicali so me za manipulativno, a to ni res. Ljudem sem le povedala kaj hočem, če tega nisem dobila sem šla stran." Dejala je tudi, da v njenem primeru pregovor, da se zločin ne splača, ne drži, saj je "na nek način" zaradi tega živela bolje.

Sorokinova, ki je hči voznika tovornjaka, se je sicer rodila v Rusiji, nato so z družino migrirali v Nemčijo, od tam pa se je preselila v Združene države Amerike. Zdaj piše knjigo o svoji izkušnji, dela na seriji svoje bižuterije, ukvarja pa se tudi z resnejšim projektom predloga reforme sistema zaporov v ZDA.