Podjetnost nad zakonom

Z betonom so varali kupce, z brezposelnostjo državo

G.G.
3. 3. 2021, 08.45
Posodobljeno: 3. 3. 2021, 08.54
Deli članek:

Na severovzhodu Avstrije so zasačili poslovneže, očeta in njegova polnoletna sinova, ki so varali tako stranke kot državo.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Slovaška družina se je na črnem trgu ukvarjala s prodajo odpadnih barvnih kovin, kot brezposelne osebe pa so v avstrijski deželi Spodnja Avstrija, kjer so bili prijavljeni kot stanujoči, vlekli socialno podporo.

Junaki te kratke vesti torej niso sedeli križem rok, ker pa se jim zaslužek s prodajo odpadnih barvnih kovin ni zdel dovolj visok, so ga, samozavestni kot so bili v prevarah, poskušali oplemenititi. Način, ki so ga izbrali, jim je bil domač.

Ker je bilo plačilo pri prodaj barvnih kovin odvisno od teže, so v zabojnike dodali beton. S povečano težo so prišli do večjega zaslužka. Po oceni policistov, ki so razvozlali njihove ukane, so pri poštenem zaslužku 2,7 milijona evrov dodali 540.000 nezakonito, z betonom pridobljenih evrov.

Vzporedno so se napajali še pri deželnih jaslih. S socialnimi prejemki v višini 97.000, kolikor so prejeli v približno štirih letih, so si lajšali tegobe življenja, poroča Kronenzeitung in dodaja, da so vsi trije že spoznani za krive, o višini kazni pa ne pišejo.