razvratno

Nečak, ki je strica nastavil jazbecem, bo v kehi do smrti

R.T.
5. 1. 2021, 09.14
Posodobljeno: 5. 1. 2021, 09.24
Deli članek:

Razvratno dejanje je šokiralo tako policiste kot porotnike.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Danes 30-letni Daniel Walsh je junija leta 2019 umoril svojega takrat 71-letnega strica Grahama Snella na domu v britanskem Chesterfieldu. Upokojenčevo truplo je nato razkosal in se ga skušal znebiti po vsem mestu in njegovi okolici. Več kosov je nastavil v jazbine, da bi jih pojedli jazbeci, poročajo britanski mediji.

Policisti so 30-letniku hitro prišli na sled, obtožili so ga umora, on pa se je zagovarjal, da je le ravnal v paniki. Stričevo truplo naj bi našel v stanovanju, nato pa se ga je polastila panika, zato se je nanj spravil z domačim orodjem.

Porota njegovi zgodbi ni verjela. Walsh je namreč po stričevi smrti vzel njegove skromne prihranke in jih zapravil v igralnicah, masažnih salonih, z njimi si je kupil tudi droge in alkohol. Spoznan je bil za krivega v vseh točkah obtožnice.

“Razvratna dejanja, ki jih je Daniel Walsh izvedel nad Grahamom Snelllom, upokojencem, tihim človekom in dobrim sosedom, so res šokantna,” je po izreku obsodbe dejala vodja policijske preiskave Sally Blaiklock. “Po letih policijskega dela in po tem, ko sem bila priča nekaterim najhujšim kaznivim dejanjem, sem mislila, da me nič več ne more presenetiti. Potem pa smo naleteli na Daniela Walsha.”

Walsh je bil obsojen na dosmrtno ječo. Po 27 letih bo lahko zaprosil za pogojno prestajanje kazni.