Uspeh

V Viktoriji nimajo več covida-19

J.P.
24. 11. 2020, 09.28
Posodobljeno: 24. 11. 2020, 09.32
Deli članek:

Brez covidnih bolnikov so nazadnje bili 21. februarja.

Profimedia
Nimajo več aktivnih primerov.

Avstralska zvezna država Viktorija se je tudi uradno osvobodila spon covida-19, potem ko je bil iz ene od tamkajšnjih bolnišnic v ponedeljek izpuščen še zadnji bolnik drugega vala. Brez covidnih bolnikov so nazadnje bili 21. februarja.

Čudežno izboljšanje

Zadnja dva odpuščena bolnika sta bila zakonca, stara več kot 80 let. V melbournski zdravstveni ustanovi Monash sta se z virusom borila več kot mesec dni, oba pa sta v določenem trenutku bila v kritičnem stanju.

Kot po čudežu sta si opomogla, ko so se prišli od njiju posloviti družinski člani. Zakonca sta sicer bila od 1. novembra dalje edina covidna bolnika v omenjeni bolnišnici.

Ukrepi

Prebivalci omenjene avstralske zvezne države morajo po novem zaščitne maske na prostem nositi le, če ne morejo vzdrževati zadostne varnostne razdalje. So pa maske še vedno obvezne v zaprtih prostorih in med uporabo javnega prevoza. Na dan imajo lahko doma do 15 obiskovalcev, na javnih krajih se jih lahko zbere do 50. Zgornja meja za poroke in pogrebe je 150, enako velja za kina, galerije, muzeje in javne dogodke.