odvisno od hospitalizacij

Tomaž Gantar o morebitnem sproščanju ukrepov

A.S.
24. 11. 2020, 08.24
Posodobljeno: 24. 11. 2020, 08.44
Deli članek:

Če potrebe po bolniških posteljah ne bodo padle, sproščanje ukrepov ne bo mogoče, je dejal Tomaž Gantar.

STA
Minister za zdravje Tomaž Gantar

Potem ko je včeraj Mateja Logar s Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja pri Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana (UKC) dejala, da "trenutne številke govorijo v prid temu, da bo zelo verjetno treba podaljšati ukrepe in s tem tudi šolanje od doma", je v informativni oddaji 24ur Zvečer tudi minister za zdravje Tomaž Gantar spregovoril o možnostih morebitnega sproščanja ukrepov.

Kot kaže je slednje manj verjetno. "Namen teh ukrepov je bil, da zmanjšamo potrebo po hospitalizacijah in če se ne bo izkazalo do konca tedna, kar je, po pravici povedano malo verjetno, da začenja število potreb po posteljah vsakodnevno upadati, potem enostavno nimamo manevrskega prostora, da bi ukrepe sproščali, ker bi sledile hude posledice," je dejal.

Gantar je prepričan, da tudi šolniki razumejo situacijo v Sloveniji. "Zdaj čakamo le še teh nekaj dni, da vidimo, kaj je z ukrepi, ki so bili sprejeti na začetku prejšnjega tedna. Danes številke niso vzpodbudne, razloge poznamo, ampak bomo videli še čez nekaj dni," je pojasnil včeraj.