Ponj prišel rešilec

Glavnemu osumljencu v primeru izginotja Madeleine McCann spodnesli tla pod nogami, nastradali rebri

L.K.
19. 11. 2020, 12.28
Posodobljeno: 19. 11. 2020, 12.32
Deli članek:

Nesreča ali kaj bolj zloveščega?

Profimedia
S sodišča ga je odpeljal rešilec.

V ponedeljek jo je na sodišču skupil Christian Brueckner, glavni osumljenec v primeru izginule Madeleine McCann.

Profimedia
Christian Brueckner

Približno 40 minut po tistem, ko so 43-letnika pripeljali na obravnavno na sodišče v nemškem mestu Braunschweig, se je tam zglasil rešilec. Vanj so ga strpali z dvema polomljenima rebroma in ga odpeljali v tamkajšnjo bolnišnico. In če smo takrat lahko le ugibali, kakšna nesreča je doletela osumljenca, je danes znano, kaj se je dogajalo.

Odneslo mu je pokrov

Nemec v priporni celici ni smel kaditi. Prepričan, da gre za manipulacijo s strani sodnih policistov, je, jezen tudi zaradi leč nad njim in okovov, varnostne kamere v celici zamazal z jogurtom, straniščno školjko pa zamašil s toaletnim papirjem.

Britanka Maddie je imela tri leta, ko je leta 2007 izginila iz apartmaja v portugalskem kraja Praia da Luz. 

Ko so sodni policisti vstopili v njegovo celico, da bi ga aretirali, so zahtevali, da poklekne, da bi ga lahko vklenili. Ker ni hotel sodelovati, mu je eden od policistov z brco spodnesel tla pod nogami, 43-letnik pa je na bližnjo leseno posteljo padel tako, da si je zlomil dve rebri.

Do incidenta je prišlo le dan po tistem, ko so preiskovalci prečesali še eno domovanje, kjer je osumljenec nekoč živel. Namig so dobili od javnosti.

Pristojni še preiskujejo sodne policiste, vpletene v incident.

Pogojni izpust

Kaj je sploh delal na sodišču? Na zaslišanju, ki se je začelo z dvourno zamudo, je beseda tekla o tem, da bi Bruecknerja, ki se je za rešetkami znašel zaradi preprodaje droge v Keilu, pogojno izpustili na prostost (januarja bo odslužil dve tretjini 23-mesečne zaporne kazni). Kar se bo najverjetneje tudi zgodilo, saj je bil, kot piše Bild, spoznan za krivega posilstva in posledično obsojen na sedemletno zaporno kazen.