Južna Avstralija

Zaradi 36 primerov koronavirusa zapirajo del države

G.G.
18. 11. 2020, 07.46
Posodobljeno: 18. 11. 2020, 08.14
Deli članek:

V Avstraliji so na izbruhe koronavirusa reagirali hitro in odločno. V nedeljo so 36 okuženih s koronavirusom odkrili v Adelaidu in okolici.

Reuters
Vrsta čakajoči na testiranje za koronavirus v Adelaidu.

Gre za prve odkrite primere po šestih mesecih. Okužbo je najverjetneje razširila čistilka, ki je delala v hotelu, kjer so bili v karanteni nastanjeni prišleki iz tujine.

Oblasti v zvezni državi Južna Avstralija so se hitro odločile za oster ukrep, ki bi ustavil širjenje tega nadležnega koronavirusa. Z današnjim dnem so odredili tako imenovani lockdown, zaprtje javnega življenja. V njihovem primeru to pomeni, da morajo ljudje ostati doma (izhod le za individualno rekreacijo), obvezno je nošenje maske na javnih prostorih, vse šole in univerze so zaprte, zaprte so tudi nenujne trgovine, restavracije in lokali, prepovedano pa je potovanje v druge zvezne države.

Stroge omejitve bodo v veljavi šest dni, naslednjih osem dni bodo v omiljeni obliki, nato pa bodo preučili razmere.

Takoj ko so oblasti oznanile uvedbo ukrepov, so ljudje planili v trgovine in začeli hektično nakupovati. Oblasti jih niso uspele pomiriti z razlago, da bodo živilske trgovine in lekarne ostale odprte.