vse do božičnih praznikov

Češki minister za zdravje napovedal podaljšanje izrednih razmer

A.S./STA
16. 11. 2020, 19.45
Posodobljeno: 17. 11. 2020, 07.24
Deli članek:

Češka vlada namerava podaljšati izredno stanje zaradi epidemije novega koronavirusa v državi vse do božičnih praznikov, je napovedal minister za zdravje Jan Blatny po današnji seji vlade v Pragi. Odločitev o podaljšanju izrednih razmer mora sicer sprejeti češki parlament, to pa naj bi se zgodilo do petka, ko se izteče sedanji ukrep.

Profimedia
Češka je med najhuje prizadetimi državami v Evropi s covidom-19.

Češka je med najhuje prizadetimi državami v Evropi s covidom-19. S 1106 okuženimi na 100.000 prebivalcev v zadnjih 14 dneh je v samem vrhu na lestvici članic EU, kažejo podatki Evropskega centra za nadzor bolezni.

Na Češkem so izredno stanje zaradi covida-19 uvedli v začetku oktobra. To se bo izteklo v petek, parlament pa naj bi izredne razmere v državi podaljšal še do 20. decembra.

Vlada v Pragi je sicer danes še dodatno zaostrila ukrepe, s katerimi želijo zajeziti širjenje novega koronavirusa. Tako so odločili, da bo poslej v trgovinah lahko le ena oseba na 15 kvadratnih metrih površine, da bi tako zmanjšali potencialne stike med ljudmi. A po drugi strani združenja malih trgovcev opozarjajo, da bo to še podaljšalo vrste zunaj pred trgovinami.