mario galunič

Mariova zalezovalka trdi, da ni neprištevna, le noro zaljubljena!

S.S.
16. 11. 2020, 20.00
Deli članek:

Na okrajnem sodišču znova sodijo zalezovalki priljubljenega TV-voditelja Maria Galuniča. Očitno je uspela s pritožbo na višjem sodišču po tem, ko so jo na prvi stopnji v prvo spoznali za neprištevno in jo poslali na obvezno zdravljenje s prostosti.

Žiga Culiberg
Galuniča je nadlegovala osebno, pa tudi prek elektronske pošte in prek kar sedmih profilov na facebooku.

Kalvarija priljubljenega televizijskega voditelja se je pravzaprav pričela pred 20 leti, ko sta z danes 44-letno Korošico bila soseda v istem bloku in mu je na lepem pričela slediti ter ga zasipavati z ljubezenskimi sporočili.

Galunič je imel nekoliko več miru, ko je bila na zdravljenju in ko je rodila sina. Potem pa se je teror nadaljeval. V obtožnici beremo, da mu je od novembra 2016 do novembra 2018 poslala več tisoč sporočil prek družbenih omrežij, da ga ljubi, da ga bo osrečila, da si želi z njim otroka, da bi rada z njim ustvarila družino ... Poslala mu je tudi kup fotografij sebe in svojega osemletnega sina. Galuniča je nadlegovala osebno, pa tudi prek elektronske pošte in prek kar sedmih profilov na facebooku. Zaradi inflacije pozornosti se je moral Galunič celo večkrat preseliti, prespati pri prijateljih ...

Priščipnil ji je prste

»Že iz prvega stanovanja na Poljanski sem se moral izseliti, saj je bilo grozno, nepredstavljivo, tega niti ne morem opisati, kako se živi, če nekdo dan in noč sedi, leži pred vrati, piše po vratih, ti vliva parfum po vratih, ti vsak dan napolni nabiralnik s pismi, ne pusti v avto, ne pusti v stanovanje, iz stanovanja, ker ima obsesijo, da te hoče zase, da te hoče objeti, da te hoče sleči, se te dotikati,« je Galunič pred leti spregovoril za revijo Zarja po tem, ko se je z »oboževalko« zapletel v manjši fizični konflikt in ji med vrati priščipnil prste.

Zvestoba do groba

Med prvim sojenjem, ki je večinoma potekalo za zaprtimi vrati, je izvedenec psihiatrične stroke ocenil, da obtožena trpi za »blodnjavo motnjo erotičnega značaja«. Sodišče jo je posledično in na predlog tožilstva poslalo na obvezno psihiatrično zdravljenje s prostosti, vendar je obdolžena uspela s pritožbo na višjemu sodišču, ki je zadevo vrnilo v ponovno odločanje kolegom prve stopnje. Korošica vztraja, da je pisma pošiljala, ker je zaljubljena, in ne v stanju blodnjavosti: »Všeč mi je, rada ga imam, in še v grobu bom pela, kako ga imam rada!«