v Rokavskem prelivu

V brodolomu umrli štirje migranti, med njimi otroka. Še najmanj enega otroka pogrešajo

L.K./STA
27. 10. 2020, 20.36
Posodobljeno: 27. 10. 2020, 20.41
Deli članek:

V brodolomu so danes umrli štirje migranti, med njimi dva otroka, ki so skušali s čolnom prečkati Rokavski preliv iz Francije v Veliko Britanijo.

Profimedia
Fotografija je arhivska.

Moški je utonil, ko se je potopil čoln. Ženska in otroka, stara pet in osem let, pa so umrli kasneje, ko jih že potegnili iz vode skupaj s še 14 drugimi.

Predstavnik lokalnih oblasti Herve Tourmente je opozoril, da še vedno pogrešajo najmanj enega otroka. Domnevajo sicer, da je bilo na čolnu okoli 20 migrantov, torej bi lahko pogrešali še več ljudi.

Nekateri rešeni migranti, med njimi dva otroka, so doživeli srčni zastoj, ko so jih potegnili iz vode, drugi pa so bili podhlajeni.

Nesreča se je zgodila pri kraju Loon-Plage v bližini Dunkerqueja. V reševalni akciji je med drugim sodelovalo šest ladij.

Vse več migrantov skuša prečkati Rokavski preliv. Lani so na poti umrli najmanj štirje migranti, letos pa sedem. Francoske oblasti so septembra sporočile, da so prestregle več kot 1300 ljudi, ki so skušali doseči Veliko Britanijo, nekateri so skušali celo preplavati okoli 30-kilometrsko ožino.