Vir iz Bele hiše pa o kritičnem stanju

Zdravniki o Trumpu: nima vročine, počuti se zelo dobro

C.E.
3. 10. 2020, 18.26
Posodobljeno: 3. 10. 2020, 19.30
Deli članek:

Zdravniška ekipa bdi nad zdravstvenim stanjem ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki se je okužil s koronavirusom.

Profimedia
Vodja Trumpove zdravniške ekipe Sean Conley je ocenil, da gre zdravljenje v pravo smer.
Glede prve dame Melanie Trump, ki so ji v petek prav tako potrdili okužbo s koronavirusom, pa so zdravniki povedali, da je dobro in da okreva doma.

Kot se za ameriškega predsednika spodobi, ima Trump najboljšo možno zdravniško ekipo, ki podrobno nadzira njegovo zdravstveno stanje. Da bi ga naredili odpornega na morebitno poslabšanje, so mu predpisali protivirusno zdravilo remdesivir in še samo 8-gramsko dozo poliklonalnega koktajla protiteles, ki ga proizvaja Regeneron. Njegov zdravnik Sean Conlery je sporočil, da Trump »ne potrebuje dodatnega kisika«, zadnjih 24 ur pa nima povišane telesne temperature. V četrtek je sicer nekoliko kašljaj, imel je zamašen nos in bil utrujen, je povedal Conley in dodal, da se od takrat Trumpovo stanje izboljšuje.

Zdravniška ekipa je zelo zadovoljna s Trumpovih potekom bolezni, 74-letni predsednik, ki se bo čez mesec dni potegoval za nov mandat v Beli hiši, pa je dejal, da se počuti tako dobro, da bi lahko že danes zapustil bolnišnico. To pa ne bo storil, saj lahko dela tudi iz posebnih predsedniških prostorov vojaške bolnišnice Walter Reed v Marylandu.

Tabloid Daily Mail je nekje našel nek domnevno »zaupni vir iz Bele hiše«, ki sporoča povsem drugačno sliko o predsednikovem zdravju. Trump naj bi bil v kritičnem stanju, naslednjih 48 ur pa naj bi bilo odločilnih. Informacije Daily Maila pa je (vedno) treba jemati z ogromno mero nezaupanja, tokrat pa so jih povzeli tudi "veliki" mediji, kot je na primer CNN.