Zaplet

Trdi, da ima informacije, ki bodo osumljenega za izginotje Madeleine McCann oprali suma krivde

J.P.
21. 9. 2020, 19.11
Posodobljeno: 21. 9. 2020, 19.19
Deli članek:

Imajo napačnega?

Profimedia
Madeleine je iz kraja Praia da Luz na Portugalskem izginila leta 2007.

Nemški preiskovalci so v začetku letošnjega leta kot glavnega osumljenca za izginotje Britanke Madeleine McCann identificirali 43-letnega obsojenega pedofila Christiana Bruecknerja. A Nemčev odvetnik Friedrich Fulscher vztraja, da imajo napačnega človeka.

Nova informacija

Fulscher trdi, da se je dokopal do informacije, ki bo njegovega klienta oprala suma krivde. »Tožilec je pred več kot tremi meseci dejal, da je za izginotje odgovoren moj klient, a od takrat nismo dobili vpogleda v njihovo dokumentacijo. Na svojem prvem potovanju na Portugalsko sem se dokopal do novih informacij, na Portugalsko sem se tudi vrnil, da bi jih raziskal. Prepričan sem, da ta primer ne bo prišel na sodišče in da bodo britanski mediji izgubili zanimanje za mojega klienta,« Fulscherja navaja The Sun.

Maddie je imela tri leta, ko je maja 2007 izginila iz portugalskega kraja Praia da Luz, kjer je letovala z družino.

Primer miruje

Nemški mediji se že sprašujejo, zakaj preiskava od junija dalje miruje. Prejšnji teden je Sun on Sunday razkril, da nemški tožilec Hans Christian Wolters pričakuje, da bo primer miroval vsaj do začetka prihodnjega leta. Vseeno pa je za portugalsko televizijo dejal, da je prepričan, da imajo pravega človeka, torej da je on tisti, ki je ugrabil Maddie. Nemški preiskovalci so sicer prepričani, da jo je tudi umoril.