Stari znanec policije

To je moški, ki je v Beogradu s kolesa razstrelil znanega srbskega kriminalca

R.T.
21. 9. 2020, 18.33
Posodobljeno: 21. 9. 2020, 18.37
Deli članek:

Gre za starega znanca policije. Rojstvo vnuka je proslavljal s streljanjem.

STA
Posledice eksplozije v Beogradu.

13. septembra je v Beogradu odjeknila silovita eksplozija. Umrla je ena oseba. Kot se je izkazalo, je šlo za atentat.
V beograjskem naselju Novi Beograd je malo po poldnevu razneslo terensko vozilo znamke BMW X5, v katerem sta sedela Strahinja Stojanović, znan srbski kriminalec, in 45-letna državljanka Kolumbije. Blic je takrat poročal, da naj bi šlo za njegovo partnerko Sonjo Suarez Gomez. On je preminil na urgenci, potem ko je ostal brez obeh nog, ona jo je odnesla s poškodbami.

To ni bilo prvič, da so Stojanoviću stregli po življenju. Pod avtomobil so mu eksploziv nastavili že 11. avgusta 2018 v beograjski četrti Galenika. V takratni eksploziji je hude poškodbe staknila takrat 20-letna španska manekenka in njegova družica Olat Bilbao Gonzales.

Umora je osumljen 50-letni Milivoje L. iz Gradiške v Bosni in Hercegovini, ki ima tudi srbsko državljanstvo. Gre za starega znanca policije, ki so ga pred več kot 20 leti aretirali, ker je v hiši na območju Banjaluke podstavil eksploziv, ter pretepanja poslovneža. Lani se je znova pojavil v medijih, ko je med praznovanjem rojstva vnuka streljal na ulici, posnetek pa objavil na družabnih omrežjih.

50-letnik naj bi bil lastnik več gostinskih objektov v Gradiški.

Preiskovalci domnevajo, da je Milivoje 13. septembra zjutraj z električnim kolesom prišel do podzemne garaže v Novem Beogradu in pod Stojanovićev avtomobil nastavil improvizirano eksplozivno napravo in jo nato s taistega kolesa sprožil na daljavo.