Težave s prostato ali covid-19?

Flavia Briatoreja "prehitro" spravili na ventilator

R.T.
26. 8. 2020, 11.54
Posodobljeno: 26. 8. 2020, 15.05
Deli članek:

Flavio Briatore, nekdanji nepogrešljivi del cirkusa Formule 1, je v bolnišnici v Milanu. Kakšno je njegovo zdravstveno stanje?

Profimedia
Flavio Briator

Ker so v nočnem klubu Billionaire na Sardiniji, katerega lastnik je Briatore, zabeležili več kot 60 okuženih s koronavirusom, so nekateri mediji takoj sklepali, da je tudi 70-letni Briatore v bolnišnici zaradi bolezni covid-19. Pisalo se je že, da je »na ventilatorju«, da je malodane na smrtni postelji.

Novinarji časnika Corriere della Sera so poklicali Briatoreja. Nekdanji šef ekipe Renault je razložil, da je odšel v bolnišnico zaradi težav s prostato, muči ga namreč vnetje prostate ali prostatitis. 70-letnik se sicer počuti dobro, ob prihodu v bolnišnico v ponedeljek pa so ga seveda testirali na okužbo s koronavirusom. Rezultata še ni prejel, je dejal v pogovoru danes zjutraj, so pa kasneje iz bolnišnice sporočili, da je bil rezultat testa pozitiven. Dodali so še, da je bil v bolnišnico sprejet zaradi težav s prostato, po ugotovitvi okužbe pa so ga dali v izolacijo.

Je pa bil Briatore v preteklih tednih kritičen do nekaterih virologov, ki so zahtevali zaprtje nočnih lokalov. Briatore jih je med drugim vprašal, koliko ljudem zagotavljajo službo in si sam odgovoril: »Nikomur, jaz pa samo v klubu Billionare 180.«