Slovenija

Anketa: podpirate investicije v Slovenski vojski?

Si.R.
26. 8. 2020, 11.46
Posodobljeno: 26. 8. 2020, 11.57
Deli članek:

Dodatnih 780 milijonov evrov za slovensko vojsko je tako v parlamentu, kakor tudi v širši javnosti povzročilo burno razpravo. Ali vojska res nujno potrebuje investicije ali bi lahko ta denar porabili za kaj drugega. Kaj menite vi?

Bobo
Glede na testiranja so škornji vojakov skladni z zahtevanimi karakteristikami in jih celo presegajo.

Vladni predlog zakona o zagotavljanju sredstev za investicije v Slovenski vojski v letih 2021-2026, ki ga je DZ prvič obravnaval julija, predvideva 780 milijonov evrov dodatnih sredstev za vojaške investicije, od tega večino za nabave oklepnih vozil in za vzpostavitev srednje bataljonske bojne skupine, načrtovan pa je tudi nakup letala in dveh helikopterjev.

V Levici so prepričani, da mora o največji nabavi orožja doslej odločati ljudstvo, zato predlagajo posvetovalni referendum. "Vprašanje, ali bomo 780 milijonov namenili za oklepnike ali domove za starejše, za tanke ali stanovanja, za raketomete ali zdravstvo, bo močno vplivalo na to, kakšno zdravstvo, stanovanja in domove za starejše bomo imeli. Ko odločamo o 780 milijonih, ne odločamo le o denarju, pač pa o smeri prihodnjega razvoja te družbe," so zapisali.

Kakšno pa je vaše mnenje o investicijah v Slovenski vojski? Rezultate ankete bomo objavili v sobotni izdaji časopisa Novice Svet24 PLUS.