udaril učiteljico

Grozljiv posnetek: policisti aretirali 8-letnika, njegove ročice premajhne za lisice

R.T.
12. 8. 2020, 09.08
Posodobljeno: 28. 8. 2023, 09.39
Deli članek:

V javnost je prišel posnetek policije na Floridi, ki je pred dvema letoma v osnovni šoli aretirala 8-letnika, ker je ta udaril učiteljico.

Bodycam
Policist ga je preiskal, nato mu je skušal nadeti lisice.

Javnost je pretresel posnetek policistove telesne kamere, ki je zabeležil aretacijo 8-letnega fanta s posebnimi potrebami, ki je pred dvema letoma v šoli udaril učiteljico. Vodstvo šole je takrat poklicalo policijo, mati otroka pa zdaj toži policijo zaradi nesorazmerne uporabe sile.

"Veš kam greš? Greš v zapor," je slišati enega izmed policistov, ki se spravi nad malčka. Ta sedi na stolu, a policist mu ukaže, naj vstane. Nato se mora fant obrniti k steni, policist pa ga preišče, kot to počnejo osumljencem, ki so potencialno nevarni. Fant se trese in joče ter roki na ukaz položi na hrbet. Policist mu natakne lisice, a so njegova zapestja tako majhna, da mu te venomer padajo dol. "Premajhne roke imaš," mu reče policist, pospravi lisice in dečka pospremi do policijskega avtomobila.

Incident se je zgodil leta 2018 na osnovni šoli v mestu Key West v ameriški zvezni državi Florida. Posnetek je v javnost prišel šele zdaj in sicer v tožbi dečkove mame proti policiji, saj naj bi policisti po njenem mnenju uporabili nesorazmerno silo.

Deček, ki je takrat meril dober meter in tehtal slabih 30 kilogramov je bil obravnavan kot hud prestopnik. Njegova mati se je kar devet mesecev borila po sodiščih, da so ta opustila tožbo proti njenemu sinu, ki so ga policisti obtožili hudega telesnega napada, ker je udaril učiteljico. Ta ni sicer utrpela nobenih opaznih poškodb. Če bi postopek stekel, bi malček pri somih letih postal obsojeni zločinec.

Fant, ki ima diagnosticiran sindrom motnje pozornosti, je po policijskem poročilu sicer učiteljico napadel po tem, ko ga je ta večkrat opozorila, naj sedi vzravnano pri malici. Ker njenega navodila ni upošteval, je učiteljica vstala in šla proti njemu, malček pa ji je zabrusil, naj se ga ne dotika. Ko ga je vseeno prijela, jo je ta s pestjo udaril v prsi.

Tudi vpleteni policisti so dejali, da je fant deloval, kakor da se je pripravljen tepsti, saj je imel dlani stisnjene v pest. Zato naj bi tudi postopali, kakor pač so.