Groza v Srbiji

Dva meseca in pol staro dete izgubilo bitko za življenje, krvnik naj bi bil oče

R.T.
11. 8. 2020, 21.21
Posodobljeno: 11. 8. 2020, 21.24
Deli članek:

Po dobrem mesecu dni borbe je v beograjski otroški bolnišnici umrlo dva meseca in pol staro dete, ki naj bi ga pretepel oče.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Vršac, srbsko mesto v bližini romunske meje, je v teh dneh pretresla tragedija, potem ko je postalo znano, da je v petek na Inštitutu za zaščito mater in otrok dr. Vukan Čupić v Beogradu umrl komaj dva meseca in pol star otrok. Pred dobrim mesecem dni naj bi ga pretepel oče T. M., poroča srbski časnik Kurir. 

25. junija se je namreč na inštitutu pojavila mama iz Vršca s svojim komaj rojenim sinom, istega dne je bilo na pristojne organe prijavljeno nasilje v družini, očeta T. M. pa so nemudoma pridržali. Po navedbah srbskega časnika še danes ždi v priporu. A te sreče ni deležen njegov sin, ki se je zaradi hudih poškodob nato mesec dni in pol boril za življenje, 7. avgusta pa končno umrl.

Tožilstvo je nemudoma odredilo obdukcijo, ki naj bi razkrila natančen vzrok smrti, a že zdaj je znano, da je deček utrpel poškodobe možganov, saj mu po navedbah tožilstva pred smrtjo niso delovale možganske funkcije. Kaj točno se je usodnega dne dogajalo, bodo ugotavljali na sodišču, očeta pa naj bi po opravljeni obdukciji ponovno zaslišali.