Gates proti Musku

Milijarder milijarderju: bodi že enkrat tiho o covidu

R.T.
29. 7. 2020, 08.57
Posodobljeno: 29. 7. 2020, 08.57
Deli članek:

Ustanovitelj Microsofta je prvega moža Tesle pozval, naj ne govori o stvareh, o katerih ne ve prav dosti.

Reuters
Bill Gates

Ustanovitelj tehnološke družbe Microsoft in eden izmed najbogatejših Zemljanov Bill Gates je vajen besednih spopadov, slovi pa kot nekdo, ki je v javnem govoru pravi diplomat.

Tako je denimo, ko ga je pred časom ameriški predsednik Donald Trump dvakrat zapored vprašal, če obstajajo razlike med virusoma HIV in HPV (prvi povzroča smrtonosno imunsko bolezen Aids, drugi pa je glavni vzrok raka na materničnem vratu), temu odgovoril, da ljudje ta dva virusa res “redko zamenjajo”.

Včeraj pa je komentral še kolega milijonarja Elona Muska, ustanovitelja družb Tesla in SpaceX. Prvo proizvaja električne avtomobile, drugo pa rakete za izstreljevanje plovil v vesolje.

Profimedia
Elon Musk

Kljub temu, da je Musk uspešen poslovnež ima grdo navado, da po družbenih omrežjih vsepovprek strelja komentarje, tudi o stvareh, na katere se popolnoma nič ne spozna. Ena izmed njih je epidemija novega koronavirusa. Musk je doslej že večkrat komentiral, da je “panika okoli koronavirusa neumna”, da so ukrepi za zajezitev epidemije nepotrebni, da je število primerov v Združenih državah Amerike tako visoko zaradi lažnih pozitivnih testiranj, širil pa je tudi nevaren mit, da so otroci na okužbo imuni.

Gates, ki je ob začetku izbruha del svojih milijardnih sredstev namenil iskanju cepiva in reševanju problema epidemije, je imel Muska očitno dovolj. V intervjuju za ameriško televizijo CNN se je elegantno v svojem stilu obregnil ob ekscentričnega inženirja. “Elonova strategija je, da ohranja visoko stopnjo nezaslišanih komentarjev. Ni prav dosti vpleten v cepiva. Proizvaja odlične električne avtomobile in njegove rakete delujejo dobro. Te stvari lahko komentira. Upam pa, da ne bo pozabil, da je v nekatera področja vpleten le malo,” je dejal slavni računalnikar in tako kolegu milijarderju namignil, naj komentira področja, ki jih pozna in naj bo tiho o rečeh, o katerih ne ve prav dosti.