Tedne po izginotju

Maddie je bila opažena v Španiji

J.P.
7. 6. 2020, 10.09
Posodobljeno: 7. 6. 2020, 10.10
Deli članek:

Tri tedne po tistem, ko je izginila, je bila opažena v Španiji. Z njo je bil moški, ki je imel enak kombi, ko ga je imel osumljenec.

Profimedia
Bomo le izvedeli, kaj se je zgodilo Maddie?

Odkar je primer izginule Madeleine McCann dobil osumljenca z imenom, priimkom in fotografijo, prijave prič kar dežujejo. Kar nekaj so jih preiskovalci zabeležili tudi prej, a odkar je v igri nemški pedofil Christian Brueckner, so številne od njih dobile nov pomen.

Profimedia
Christian Brueckner

Kot smo že poročali, britanski preiskovalci domnevajo, da je 43-letnik v času, ko je iz portugalskega letovišča Praia da Luz izginila takrat triletna Maddie, živel v kombiju znamke Volkswagen T3 Westfalia.

Maddie naj bi bila nazadnje opažena 28. maja 2007, torej tri tedne po tistem, ko je izginila, kako je prišla iz priljubljene lokalne restavracije Tunnels v španskem mestu Alcossebre, ki je od omenjenega portugalskega letovišča oddaljeno približno 960 kilometrov. Z njo je bil moški, ki jo je odpeljal s volkswagnovim kombijem.

Razpadajoča vila

Profimedia
Osumljenčev kombi

Prejšnji teden se je razvedelo, da je Brueckner živel le dobre tri kilometre stran od počitniškega kompleksa, iz katerega je 3. maja 2007 izginila Maddie. Kaže tudi, da je imel v lasti tudi jaguarja starejšega letnika, ki naj bi ga dan po dekličinem izginotju prepisal na Alexandra Bischofa iz Augsburga v Nemčiji, čeprav vozilo nikoli ni zapustilo Portugalske. Brueckner je svoj kombi nekemu Nemcu prodal leta 2015. Štiri leta pozneje ga je zasegla portugalska policija.

The Mail on Sunday poroča, da je Brueckner pogosto zahajal v razpadajočo vilo na portugalskem podeželju. Ta bi lahko nudila odgovore na vprašanje, ali je ugrabil in umoril Maddie. Kadar je bil tam, naj bi svoj kombi puščal na parkirišču bližnje restavracije. Vila je od letovišča nesrečnega imena oddaljena dobrih 60 kilometrov.