Gneče ne bo

Obiskovalci hrvaških plaž bodo morali upoštevati ta navodila

R.T.
14. 5. 2020, 15.38
Posodobljeno: 14. 5. 2020, 17.25
Deli članek:

Obiskovalci hrvaške obale bodo morali preveriti, kakšna so nova pravila in priporočila vedenja na plaži.

Profimedia
Tudi dekleta bodo morala paziti na distanco.

Hrvaški zavod za javno zdravje je danes objavil priporočila za kopanje v morju in kopenskih vodah, poroča spletni portal 24sata.

Pri vhodu na plažu morajo biti na vidnem mestu objavljene informacije o higienskih predpisih in jasna navodila za primerno, zaščitno, varno obnašanje. Če je možno, naj se obiskovalce s pravili seznanja tudi s pomočjo zvočnih naprav.

Na kopališčih, tako morskih kot na bazenih, bo določeno maksimalno število oseb. Na prostoru stotih kvadratnih metrov naj bi bilo največ 15 ljudi. Upravniki plaž bodo morali na plaži poskrbeti za dovolj veliko število dezinfekcijskih sredstev, ki bodo na razpolago obiskovalcem.

Med ležalniki bo obvezna minimalna razdalja metra in pol. Koncesionarji plaž bodo morali ob menjavi oseb zmeraj razkužiti ležalnik, kar bo povzročalo kar precej dela.

Koši za odpadke bodo morali imeti pokrov.

V vodi bo prav tako predpisana razdalja meter in pol.

Čiščenje sanitarij se bo izvajalo vsaki dve uri ali celo pogosteje.

Kot največje priporočeno število ljudi v bazenih je tisto, pri katerem je možno ohraniti predpisano fizično razdaljo. Pred vhodom v bazenski del kopališča je obvezno tuširanje, kot tudi prehod skozi dezinfekcijsko oviro, ki je hiperklorirana ali vsebuje razkužilo, pa poroča STA.