Briljanta oskrba

Britanski premier "dolguje življenje" zdravstvenemu osebju

G.G:/STA
12. 4. 2020, 16.43
Posodobljeno: 12. 4. 2020, 16.48
Deli članek:

Britanskega premierja Borisa Johnsona so po tednu dni danes odpustili iz bolnišnice St. Thomas v Londonu, kjer se je zdravil zaradi covida-19.

Profimedia
Tako so Borisa Johnsona odpeljali domov.

Johnson je zapustil bolnišnico in bo nadaljeval okrevanje v uradni premierjevi podeželski rezidenci v Chequersu na severozahodu Londona. Po nasvetu svojih zdravnikov še ne bo takoj prevzel dolžnosti, so zapisali v uradnem sporočilu Downing Streeta.

Johnson se želi ob tem zahvaliti vsem v bolnišnici St. Thomas za "briljantno oskrbo", ki je je bil deležen, je še dejal tiskovni predstavnik.

55-letnega Johnsona so v bolnišnico prepeljali pred tednom dni zaradi povišane temperature in drugih simptomov covida-19. V ponedeljek so ga zaradi poslabšanja stanja prepeljali na intenzivno nego, kjer je ostal tri dni.

Johnson se je zdravstvenemu osebju bolnišnice St. Thomas za oskrbo med zdravljenjem sicer že zahvalil v kratkem sporočilu za javnost, potem ko je v četrtek zapustil intenzivno nego. "Ne morem se jim dovolj zahvaliti. Dolgujem jim življenje," je zapisal v soboto zvečer objavljenem sporočilu.