Število smrtnih žrtev poskočilo

V Franciji zaradi koronavirusa umrl prvi zdravnik

S.R.
22. 3. 2020, 20.14
Posodobljeno: 22. 3. 2020, 20.25
Deli članek:

V Franciji so do danes potrdili že približno 16.00 primerov okužbe z novim koronavirusom, pri čemer je skupno umrlo 674 ljudi.

Profimedia
V Franciji je zaradi novega koronavirusa trenutno hospitaliziranih 6172 oseb.

Število smrtnih žrtev zaradi novega koronavirusa se je v Franciji v zadnjih 24 urah povečalo za 112. So pa danes poročali o prvi smtni žrtvi med zdravniškim osebjem. Zdravnik, ki je bil zaposlen v bolnišnici v mestu Compiegne severno od Pariza, je umrl v soboto. Francoski minister za zdravje Olivier Veran več informacij iz zdravstvenih razlogov in spoštovanja želja svojcev zdravnika ni želel podati. Mesto Compiegne se sicer nahaja v departmaju Oise v severni francoski regiji Pikardiji. Gre za eno prvih območij v Franciji, ki jih je izbruh bolezni covid-19 še posebej prizadel. 

Kot drugod po Evropi, se tudi v Franciji soočajo s pomanjkanjem zaščitne opreme za zdravniško osebje, predvsem mask, a je Veran dejal, da se bo večina zdravniškega osebja, ki bo zbolela, okužilazunaj delovnega mesta. Povedal je še, da je zaščita oseb na prvi bojni liniji »absolutno nepogrešljiva,« a da obstajajo tudi primeri, ko so se okužili zdravniki in medicinske sestre, ki so nosili maske. V Franciji je zaradi novega koronavirusa trenutno hospitaliziranih 7240 oseb, zdravstveno stanje približno četrtine od teh bolnikov pa je resno in se trenutno nahajajo na enotah za intenzivno nego, poročajo francoski mediji.