Prvi okuženi britanec

Koronavirus pozdravil z viskijem in medom

R.T.
6. 2. 2020, 16.34
Posodobljeno: 5. 6. 2023, 07.46
Deli članek:

25-letni Britanec, ki živi v Wuhanu, se je okužil s koronavirusom. Trdi, da ga je prebolel s pomočjo starodavnega recepta.

Facebook
Connor Reed je koronavirus premagal z britansko verzijo 'krampampule'.

Connor Reed, ki prihaja iz Walesa v Veliki Britaniji, živi v Wuhanu že dve leti. Tam otroke poučuje angleški jezik. Connor je imel nesrečo, da je bil eden izmed tistih, ki se je okužil z novim koronavirusom. Tako je postal prvi okuženi Britanec. A 25-letnik pravi, da bolezen ni bila huda, pozdravil pa jo je s pomočjo starodavnega domačega recepta, poroča škotski časopis The Scotsman.

Potrebno je poudariti, da Connor ni virusa zdravil doma. Bil je hospitaliziran, v bolnišnici v Wuhanu pa je preživel dva tedna. Nato se je vrnil domov in šele kasneje so ga zdravniki obvestili, da ima koronavirus. A ni hotel jemati zdravil, ki so mu jih ponudili zdravniki. “Zavrnil sem antibiotike, ki so mi jih ponudili zdravniki. Nisem namreč želel jemati tablet.”

25-letnik je bil šokiran, ko je izvedel, da boleha za to novo boleznijo, a se je hitro pomiril. “Mislil sem, da bom umrl. A na koncu sem virus premagal.”

“Uporabljal sem inhalator, ki mi je pomagal pri kašlju, sicer pa sem pil vroč viski z medom, dokler mi ga ni zmanjkalo. Je staro zdravilo, a očitno je delovalo,” je še dejal 25-letni Valižan.