Grozijo ji s smrtjo

Suspendirana, ker je svet spomnila, da je bil Kobe Bryant obtožen posilstva

J.P.
27. 1. 2020, 09.47
Posodobljeno: 27. 1. 2020, 09.51
Deli članek:

Dregnila je osje gnezdo.

Facebook
Felicia Sonmez

Felicia Sonmez je do nedavnega bila novinarka časnika The Washington Post, a si je v nedeljo naredila medvedjo uslugo.

Sonmezova, ki za omenjeni mediji pokriva politične zadeve, je, ko je odjeknila novica, da je v strmoglavljenju helikopterja v nedeljo preminil Kobe Bryant, legenda NBA, na twitterju delila povezavo do dve leti stare zgodbe, ki na Bryanta meče slabo luč.

Če bi bil spoznan za krivega ...

Bryanta je leta 2003 19-letnica, ki je bila zaposlena v enem od hotelov v Koloradu, obtožila posilstva. Takrat 27-letni Bryant je bil obtožen spolnega napada in omejitve svobode gibanje. Čeprav je obtožbe zanikal, tožnica pa pozneje ni hotela pričati, je priznal, da je prevaral ženo Vanesso, s tožnico pa se je sporazumel na štiri oči. Na zahtevo tožnice se je na sodišču uradno opravičil – opravičilo je prebral njegov odvetnik. Če bi bil spoznan za krivega, bi lahko preostanek življenja preživel za rešetkami.

Grožnje s smrtjo

Na to je torej svet spomnila omenjena novinarka, ki ni avtorica prispevka. Večini to ni bilo pogodu. Pritisk je bil tako hud – deležna je bil tudi groženj s smrtjo –, da je izbrisala prvotni in tudi vse nadaljnje tvite, s katerimi se je skušala sporazumeti z razjarjeno množico.

Novinarkini nadrejeni bodo njene tvite vzeli pod drobnogled, da bi ugotovili, če je prekršila njihova interna pravila, ki se tičejo družabnih omrežij.