Koronavirus

Nova smrtna žrtva skrivnostne kitajske pljučnice, razširila se je že v Peking

B.K.
20. 1. 2020, 08.30
Posodobljeno: 20. 1. 2020, 10.18
Deli članek:

Nova vrsta pljučnice, ki se je pred tedni pojavila v kitajskem mestu Wuhan, se širi. Kitajske oblasti so potrdile tretjo smrtno žrtev, virus pa se je razširil v prestolnico, poročajo tuji mediji.

Reuters
Potniki z maskami na pekinški železniški postaji.

Skrivnostna, za zdaj še neimenovana pljučnica – podobna atipični pljučnici SARS, ki je pred tedni izbruhnila v kitajskem mestu Wuhan, je terjala že tretjo smrtno žrtev, so sporočile kitajske oblasti. Ob tem se je virus, ki sodi v družino koronavirusov, razširil v kitajsko prestolnico Peking, o okužbah pa so že pretekli teden poročali iz Japonske in Tajske. Tja so virus prenesli ljudje, ki so se pred tem zadrževali v Wuhanu. Danes so pojav koronavirusa potrdili tudi v Južni Koreji.

Reuters
Opozorilo javnosti, naj se ob nastopu simptomov nemudoma zglasijo v zdravstvenem domu.

V Wuhanu so medtem potrdili, da so ob koncu tedna identificirali 136 novih primerov okužb z virusom, dve okužbi so našli v Pekingu in eno v južni provinci Guangdong.

Kitajske zdravstvene oblasti zagotavljajo, da je izbruh pod nadzorom, povečale pa so tudi zdravstvene preglede za omenjeni virus. To bi lahko pomenilo, da bo v prihodnjih dneh odkritih še več primerov okužb.