Strahota pri severnih sosedih

Martina na predpražniku našla novorojenčka Jonathana, ki ga je zavrgla mama. V njegovem telescu sledi droge ...

S.R.
3. 1. 2020, 13.10
Posodobljeno: 3. 1. 2020, 13.48
Deli članek:

Zdravniki so ugotovili, da so se novorojenemu detetu po telescu pretakale opojne substance, zato domnevajo, da je njegova mati odvisnica. Avstrijska policija jo še vedno išče.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V Avstriji še vedno iščejo neznanko, ki je 29. decembra lani ob 1. uri ponoči na predpražnik nekega stanovanja v Lichtenbergu pri Linzu odložila novorojenega otročička in izginila v noč. Položila ga je na staro blazino in jo popihala, po zadnjih informacijah pa sledi vodijo v svet droge, poroča Kronenzeitung. 

Avstrijska policija je neusmiljeni mami sicer tesno za petami. Vedo namreč, kdo je, a je že več dni nihče ni videl, glede na izsledke, ki so pokazali, da je bil novorojenček pod vplivom opojnih substanc, pa domnevajo, da ima težave z drogo. Otročička je pred svojimi vrati sicer našel starejši par, 60-letna Martina D. in njen soprog Johann D. »Odpravila sem se na stranišče, ko sem pred vrati zaslišala jok. Mož je dejal, da je najverjetneje mačka, ki se je izgubila na stopnišču. Oblekla sem haljo in odprla vrata,« je takrat pojasnila Martina, ki je dodala, da se je otroka še vedno držala popkovina. Za dečka, ki so mu pozneje izmerili težo 2,97 kilograma, sta poskrbela do prihoda policije in reševalcev. 

Policija se je hitro dokopala do dokazov, da je mama najdenčka živela v neposredni bližini, a se je tja preselila šele nedavno, za vse ostale občane pa je popolna neznanka, saj z njo niso imeli stikov. Pristojni so dečku, ki trenutno počiva na neonatološkem oddelku bolnišnice v Linzu, nadeli ime Jonathan, in sicer po Jonatanu oziroma Yonatanu, ki goduje 29. decembra. A vse se lahko hitro spremeni, če njegovo mamo izsledijo oziroma se na policijo javi sama. Postopek posvojitve lahko začnejo šele po šestih mesecih. 

»Vemo samo to, da je ta ženska kot kaže živela v stanovanju v stanovanjskem bloku, a na lokalnem magistratu ni bila uradno prijavljena. Najemnica stanovanja je neka druga ženska,« je pojasnila županja Lichtenberga Daniela Durstberger.