Svet

Videoposnetek Epsteinovega poskusa samomora je izginil

B.K.
20. 12. 2019, 19.19
Posodobljeno: 20. 12. 2019, 19.21
Deli članek:

Odvetnik nekdanjega sojetnika umrlega Jeffreyja Epsteina je sporočil, da je izginil posnetek varnostne kamere z noči Epsteinovega domnevnega prvega poskusa samomora.

Profimedia
Jeffrey Epstein

Spolni zločinec in domnevni trgovec z ljudmi Jeffery Epstein, ki je v zaporu umrl v začetku avgusta, domnevno zaradi samomora, naj bi tega skušal narediti že slab mesec prej. Pred smrtjo pa naj bi ga rešil njegov sojetnik Nick Tartaglione, nekdanji policaj, ki čaka na usmrtitev zaradi umora.

Tartaglionejev odvetnik je zato hotel priti do videoposnetka varnostne kamere na noč Epsteinovega domnevnega poskusa samomora. Meni namreč, da bi posnetek, na katerem je razvidno, kako je Tartaglione Epsteinu rešil življenje, lahko sodnike prepričal, da nekdanjemu policistu znižajo kazen. A posnetka ni nikjer, poroča ameriška televizija CNBC.

To so potrdili tudi državni tožilci, ki so federalnega sodnika za tem obvestili, da omenjenega videoposnetka ni našel nihče. Manjka nekaj ur posnetka in sicer ravno del v času Epsteinovega domnevnega poskusa samomora in nekaj ur pred tem. Sodnik je tožilcem naložil, naj posnetek iščejo dalje.

Epstein, ki je bil v priporu zaradi obtožb trgovine z mladoletnimi dekleti med leti 2002 in 2005, je že bil registriran kot spolni zločinec, saj je priznal, da je leta 2008 od mladoletnice zahteval spolne usluge. Tokrat mu je grozila mnogo hujša kazen, prav tako pa so na njegov zločin postali pozorni mediji.

Po domnevnem poskusu samomora julija letos je bil Epstein vključen v program nadzora samomorilcev in zato pod konstantnim nadzorom varnostnikov. Le nekaj dni pred njegovo smrtjo je upravnik zapora Epsteina umaknil iz programa, prav tako je bil prestavljen v enoposteljno celico. Paznika, ki bi ga morala nadzorovati, tega nista počela in jima zdaj prav tako grozi zaporna kazen. Videoposnetek varnostne kamere z usodnega dne pa kaže prazen hodnik tako pred kot po času Epsteinove smrti.

Epstein je bil dober prijatelj z mnogimi vplivnimi ljudmi. Poznal se je tako z nekdanjim ameriškim predsednikom Billom Clintonom kot s sedanjim Donaldom Trumpom. Večkrat se je zabaval z britanskim princem Andrewom, ki ga je več deklet prav tako obtožilo spolnih zlorab.