Britanija

Stari princ Philip znova v bolnišnici

B.K./STA
20. 12. 2019, 17.12
Posodobljeno: 20. 12. 2019, 17.14
Deli članek:

Britanskega princa Philipa, 98-letnega soproga kraljice Elizabete, so danes preventivno sprejeli v bolnišnico. Gre za zdravljenje že prej obstoječega zdravstvenega stanja, so sporočili iz Buckinghamske palače.

Reuters
Soprog britanske kraljice Elizabete II., princ Philip, vojvoda Edinburški.

Princ Philip je s kraljičinega posestva Sandringham v Norfolku v bolnišnico Kralja Edvarda VII. v Londonu odpotoval danes zjutraj. Kot pojasnjujejo v palači, gre za načrtovan sprejem v bolnišnico, kjer naj bi nekaj dni na predlog svojega zdravnika prebil na opazovanju in zdravljenju, navaja britanski BBC.

Njegova soproga, kraljica Elizabeta II. je sicer prav tako danes pripotovala na Sandringham, kjer kraljeva družina tradicionalno preživlja božične praznike. V četrtek je namreč v parlamentu v Londonu še predstavila nov zakonodajni program vlade premierja Borisa Johnsona.

Princ Philip se je iz javnega življenja in od opravljanja kraljevih dolžnosti umaknil leta 2017, odtlej pa veliko časa preživi prav na Sandringhamu.

Lanski božič se princ Philip tudi ni udeležil vsakoletnega odhoda kraljeve družine v cerkev, a naj bi bil takrat dobrega zdravja. Februarja se je odrekel vozniškemu dovoljenju, potem ko je bil udeležen v prometni nesreči.

V zadnjih letih je bil sicer večkrat na zdravljenju zaradi različnih zdravstvenih težav. Med drugim je imel težave s srcem, vnetje mehurja, dobil pa je tudi nov kolk.

Profimedia
Takšna sta bila, ko sta bila mlada.