Drama na letalu

VIDEO in FOTO: Pijanega Rusa, ki je želel vdreti v pilotsko kabino, zalepili k letalskemu sedežu

R.T.
18. 12. 2019, 13.21
Posodobljeno: 18. 12. 2019, 14.19
Deli članek:

Na enem od letal na ruskem notranjem letu so morali fizično obvladati in onesposobiti okajenega moškega, ki je na vsak način rinil v pilotsko kabino.

Rusko ministrstvo za notranje zadeve
Ni se umiril niti ob prihodi policistov.

Neimenovan moški, star približno 50 let, je nedavno sedel na letalo, ki je iz mesta Mineralnye Vody letelo v Novosibirsk. Kot je pojasnilo rusko ministrstvo za notranje zadeve, je med letom nenadoma postal agresiven, druge potnike in letalsko osebje pa je začel obmetavati z obscenostmi. Bil je vidno pijan, na opazke posadke pa se je odzval s še večjim srdom, na vsak način je želel vdreti tudi v pilotsko kabino. 

Da je »preprečila hujše posledice,« kot je pojasnila tiskovna predstavnica notranjega ministrstva, ga je morala posadka s silo onesposobiti. Uporabili so lepilni trak, ki so ga večkrat navili okoli sedeža in njegovega životca. Posadka je nato stopila v stik z letališčem v Novosibirsku in odgovornim osebam naročila, naj jih ob pristanku pričaka policija. »Ko so na krov stopili policisti, so naleteli na k sedežu zalepljenega moškega, ki je z nogami brcal v steno,« je še opisala tiskovna predstavnica. Nadeli so mu lisice in ga odpeljali na »varno.«

Profimedia
Z letala so ga pospremili policisti.

Profimedia
Pristal je v priporu.