pretrgan električni kabel stroja za napitke

18-letnika in 19-letnico med delom v restavraciji s hitro hrano ubila elektrika. McDonald's v znak žalovanja zaprl svoje podružnice

R.T.
18. 12. 2019, 11.26
Posodobljeno: 18. 12. 2019, 12.42
Deli članek:

Zaradi žalovanja bo dva dni zaprta vsaka podružnica McDonald'sa v Peruju. Najstnika je v nočni izmeni stresla elektrika stresla elektrika. Ni jima bilo pomoči.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

19-letna Alexandra Porras in 18-letni Gabriel Campos Zapata sta umrla v četrtek, ko sta v nočni izmeni opravljala svoje delo v eni od restavracij s hitro hrano. Policisti so povedali, da je Alexandro ubil pretrgan električni kabel stroja za napitke, medtem ko je Gabriel umrl, ko ji je skušal pomagati. Reševalci so negibni telesi najstnikov našli na tleh, ni jima bilo pomoči. 

Perujski glavni tožilec je že odprl preiskavo. Arcos Dorados iz McDonald'sa pa je povedal, da "sočustvujejo z ogromno bolečino žalujočih družin" ter da bodo sodelovali z oblastmi, da bi čim prej ugotovili, kaj se je zgodilo. 

Že v petek so v Limi organizirali proteste, protestniki pa so zahtevali učinkovito zagotavljanje varnosti na delovnem mestu. Na družbenih omrežjih so številni mladi delili zgodbe nevzdržnih delovnih pogojev. McDonald'su grozi 50 tisoč evrov globe, v kolikor perujska agencija za zagotavljanje varnosti na delovnem mestu Sunafil, ugotovi, da je ponudnik hitre hrane odgovoren za smrt 19-letnice in 18-letnika. 

Kot piše britanski časnik Guardian je perujski minister za delo Silvia Cáceres povedal: "Če so kršili pravice teh mladih ljudi, bodo sledili ustrezni ukrepi, čeprav je denar v tem primeru nepomemben, življenje namreč nima cene".