Le še nekaj dni

Twitter bo brisal neaktivne profile. Tako zavarujete svojega

B.K.
27. 11. 2019, 09.06
Posodobljeno: 27. 11. 2019, 09.12
Deli članek:

Prihodnji mesec bo spletna platforma twitter začela z brisanjem neaktivnih računov.

Profimedia
Twitter

Imate twitter profil pa ga že dlje časa niste uporabljali? Če ga želite obdržati, potem se čimprej v račun prijavite. Twitter bo namreč kmalu izbrisal tiste račune, ki niso bili aktivni več kot šest mesecev.

Z izbrisom profila bo postalo dosegljivo tudi uporabniško ime, ki ga je prej zasedal sedaj neaktiven uporabnik. Za ohranitev lastnega računa ni potrebno objaviti ničesar. Le vpisati se morate, sistem bo to zabeležil in račun bo označen kot aktiven.

'Čistilna akcija' se bo začela 11. decembra, a bo trajala dlje časa, najverjetneje več mesecev. Družba želi, da njena platforma predstavlja "bolj točne in kredibilne informacije", na katere se uporabniki lahko zanesejo. Izbris neaktivnih profilov bo pripomogel k večji preglednosti platforme. Ko uporabnik namreč išče določeno informacijo se mora sedaj prebiti skozi stare objave danes neaktivnih profilov.

Brisanje računov bi sicer lahko imelo tudi nekaj negativnih posledic, opozarjajo nekateri uporabniki. Izbrisani bodo namreč vsi neaktivni računi, kar pomeni, da bo mnogo informacij s profilov, ki danes niso več aktivni, imajo pa še neko informativno vrednost, preprosto izginilo. Uporabnike skrbijo tudi tako imenovani profili-nagrobniki. Gre za račune umrlih, za ketre svojci nočejo, da bi bili izbrisani. Iz Twitterja so sporočili, da razmišljajo o rešitvi tega problema, a ni znano kako ga mislijo rešiti.