"hvaležen sem"

FOTO: Kljub povišani telesni temperaturi, zmanjšanemu apetitu, Krisova starša sporočata, ...

A.S.
27. 11. 2019, 07.50
Posodobljeno: 27. 11. 2019, 08.48
Deli članek:

Kris je pogumen deček. V četrtek je na kliniki UCLA v Los Angelesu prvič prejel zdravilo zolgensma, sedaj pa se počuti tako.

Facebook
"Hvaležen sem," je zapisano na Krisovi pobarvanki.

Zdravniki so Ano Jerak in Mattea Zudicha, Krisova starša opozorili, da ne morejo natančno vedeti, kako bo zdravilo učinkovalo. Po prejetem zdravilu mora Kris počivati, družina pa bo v ZDA ostala še vsaj tri mesece.

Slovenci so oktobra združili moči pri zbiranju sredstev za 20-mesečnega Krisa z redko dedno boleznijo. Kot smo poročali, ima najhujšo obliko spinalne mišične atrofije, zaradi katere nujno potrebuje zdravilo zolgensma, ki pa ni dosegljivo na našem trgu, ampak samo v Ameriki, zato je malček moral tja.

Medtem ko je deček v domačo oskrbo odšel že v petek, je družina v ponedeljek na facebook profilu Go Help Kris sporočila, da ima Kris povišano telesno temperaturo, pestila naj bi ga utrujenost. Dodali pa so tudi, da so skrbi odveč. Krisova babica je za spletno stran 24ur povedala, da dečku preglavice povzroča tudi slabost, a da je nanj zelo ponosna, ker je "drugi dan po injekciji že sedel na vozičku". 

Družina pa se je oglasila tudi danes v zgodnjih jutranjih urah po našem času. »Zdravnik je zadovoljen s Krisovim napredkom, še posebej glede dihanja in obračanja,« so zapisali in dodali, da krvna slika ni povsem taka kot bi morala biti, zato je zdravnik povečal dozo steroidov. Še vedno, pa naj bi bilo vse pod nadzorom.