Separatisti napadli vas

FOTO: Najmanj 15 življenj ugasnilo v napadu na Tajskem

A.S./STA
6. 11. 2019, 07.39
Posodobljeno: 6. 11. 2019, 07.43
Deli članek:

Na jugu Tajske so separatisti napadli eno od vasi ter ubili najmanj 15 ljudi, najmanj štiri pa so ranili, je sporočilo tajsko obrambno ministrstvo.

Profimedia
Ranjenih je več oseb.

Gre za najhujši napad v zadnjih letih v sicer nemirni provinci. Po navedbah neimenovanega predstavnika tajske vojske so separatisti v torek pozno zvečer napadli nadzorno točko v vasi v provinci Yala, v kateri so bili vojaki. Močno oboroženi napadalci so pred nadzorno točko najprej sprožili eksploziv, nato pa začeli streljati. Za zdaj ni znano, koliko je bilo napadalcev, 12 oseb naj bi bilo ubitih na kraju, tri pa so umrle v bolnišnici. 

Reuters
Umrlo je najmanj 15 ljudi.

Tajski premier Prayut Chan-o-cha je po napadu ukazal okrepitev varnostnih sil v provincah Yala, Narathiwat in Pattani na jugu države, kjer je v nasprotju s pretežno budistično preostalo državo večinsko prebivalstvo muslimansko. V nasilju muslimanskih separatistov v teh treh provincah, ki traja od leta 2004, je umrlo že skoraj 7000 ljudi. Incidentov je bilo v zadnjih letih sicer manj, poroča britanski časnik Guardian. 

Reuters
Gre za najhujši napad v zadnjih letih v sicer nemirni provinci.