groza

Violinist na vlaku pozabil 300 let star inštrument

B.K.
28. 10. 2019, 12.56
Posodobljeno: 28. 10. 2019, 12.59
Deli članek:

Glasbenik prosi za pomoč pri iskanju 300 let stare violine.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Klasičnemui violinistu Stephenu Morrisu se je na vožnji z vlakom iz centra Londona v predmestje Orpington zgodil neljubi pripetljaj. Ko je zapuščal vlak je na njem pozabil svojo violino. Godalo je že samo po sebi eno izmed dražjih klasičnih inštrumentov, njegovo pa je bilo še posebej dragoceno. Šlo je namreč za primerek, ki ga je ročno izdelal nemški izdelovalec godal iz začetka 18. stoletja David Tecchler.

Violina, ki je bila izdelana leta 1709 je na trgu vredna kar četrt milijona britanskih funtov.

Morris je inštrument pozabil, ker je imel polne roke dela. Na vlak je namreč prišel s kolesom, ko je vagon zapustil pa je kolo pograbil, violino pa pustil na sedežu.

Violinist zdaj preko britanskih medijev prosi javnost, naj mu pomagajo izslediti dragoceni predmet. "Uničujoče je, da sem jo izgubil. Ne toliko zaradi cene, ampak ker si z njo služim kruh," je dejal Morris. "Bil sem samo njen skrbnik - eden izmed mnogih ljudi, ki je nanjo igral - upal sem, da jo bom sčasoma predal drugemu violinistu."

Morris je izginotje prijavil železniškemu operaterju in policiji. Violine doslej ni videl nihče. Policija bo še pregledala varnostne kamere in skušala ugotoviti, kdo jo je odnesel.