Drama v župniji Vrhpolje

Pri "znanstvenem" poskusu jo je župniku zagodla burja, osemletnik utrpel hujše opekline

S.R./STA
28. 10. 2019, 11.29
Posodobljeno: 28. 10. 2019, 11.41
Deli članek:

Ajdovski policisti so zaradi avgustovske nesreče med oratorijem župnije Vrhpolje pri izvajanju kemijskega poskusa ovadili dve osebi, danes poročajo Primorske novice. Po njihovih podatkih je eden od ovadenih tudi župnik iz Vrhpolja.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Tradicionalni oratorij župnije Vrhpolje se je v drugi polovici avgusta končal z grenkim priokusom. Med kemijskim poskusom je namreč zagorela majica osemletnega otroka, ki je dobil hujše opekline po trebuhu. Po uspešnem zdravljenju v bolnišnici je že v domači oskrbi in okreva. V nesreči sta se lažje poškodovala še dva otroka, še spominja časnik.

Po ugotovitvah ajdovskih policistov se je nesreča zgodila, ko so udeleženci na delavnici tudi z mentorji dijaki opravljali kemijski preizkus, pri katerem se zaradi reakcije vname ogenj. Nepričakovan piš burje pa je prekinil poskus in ogenj prenesel na majico osemletnika. 

Kot so za časnik povedali na novogoriški policijskih upravi, so ajdovski policisti nedavno zaključili s preiskavo dogodka, pri čemer so v skladu z usmeritvami novogoriškega tožilstva in v okviru predkazenskega postopka obravnavali sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. 

Veseli ga, da otrok okreva

Policisti so konec minulega tedna na podlagi ugotovljenih dejstev na novogoriško tožilstvo kazensko ovadili dve osebi, ki naj bi bili odgovorni za nesrečo. Kot so izvedeli na Primorskih novicah, naj bi ovadili tudi župnika Janeza Kržišnika. Na tožilstvu so potrdili, da so prejeli ovadbo zoper dve osebi, niso pa še sprejeli odločitve, ali bodo podali zahtevo za preiskavo. 

Kot spominja časnik, je vrhpoljski župnik, ki je otroka po nesreči tudi odpeljal v najbližji zdravstveni dom, nedavno pojasnil, da je šlo za nezahteven poskus, ki ga najdemo v vseh otroških priročnikih, obenem pa je izrazil tudi veselje nad tem, da se otroku stanje izboljšuje. "Menim, da bodo pristojne službe ugotovile, da tu ni šlo za nobeno malomarnost," je pred časom še ocenil Kržišnik.