Demokratski kandidat

Bernie Sanders doživel srčni infarkt

J.P./STA
5. 10. 2019, 09.04
Posodobljeno: 5. 10. 2019, 09.05
Deli članek:

Zdravniki enega od vodilnih demokratskih predsedniških kandidatov Bernieja Sandersa so v petek potrdili, da je 78-letnik v torek doživel srčni infarkt. Senator, ki je v petek zapustil bolnišnico v Las Vegasu, je zato za nekaj časa prekinil kampanjo.

Reuters
Priljubljeni senator iz Vermonta Bernie Sanders

Zdravniki so Sandersu, ki je med kampanjo v Las Vegasu začutil bolečine v prsnem košu, v zoženo arterijo vstavili dve žilni opornici. Kot so sporočili, pričakujejo njegovo uspešno okrevanje.

Senator iz Vermonta je neuspešno kandidiral za demokratsko nominacijo leta 2016, ki jo je osvojila Hillary Clinton in potem izgubila na volitvah proti Trumpu. Kljub zrelim letom se je znova podal v kampanjo, kjer ostaja med prvo trojico vodilnih demokratov - Joseph Biden, Elizabeth Warren in Sanders.

Na zadnjem televizijskem soočenju demokratskih predsedniških kandidatov septembra je deloval utrujeno, pa tudi njegov glas je bil šibak. V tretjem četrtletju mu je za kampanjo uspelo zbrati 25 milijonov ameriških dolarjev, čeprav ga je začela Warrenova, s katero zastopata zelo podobna progresivna oziroma leva stališča, v anketah dohitevati in tudi prehitevati.