Rop pri belem dnevu

FOTO: Pri sosedih turistoma za dva krožnika špagetov z ribo zaračunali 430 evrov

S.R.
27. 9. 2019, 15.09
Posodobljeno: 27. 9. 2019, 15.26
Deli članek:

Turista v Rimu sta naročila dve, zlasti za Italijo povsem običajni jedi, a ju je natakar po žepu udaril ne s šibo, temveč kovinskim kijem. Še zdaleč ne gre za osamljen primer.

Twitter
349,80 evra za dve jedi in 80 za natakarja.

Japonska turista sta močno zavila z očmi, ko sta uzrla račun za dve porciji »spaghetti al cartoccio con pesce,« torej v foliji pečene špagete z ribo. Plačati sta morala zajetnih 429 evrov in 80 centov, od tega je 80 evrov odšlo na rovaš napitnine, ki jo je zaračunala »blagajna,« poroča italijanski časnik Corriere della Sera. Pri časniku sicer priznavajo, da z računa ni razvidno, kaj natančno sta turista naročila, a kot kaže ne gre za neslano šalo, saj so se na incident odzvali tudi v restavraciji. Gre za restavracijo Antico Caffe di Marte, za Il Messaggero pa je spregovoril lastnik, ki je dejal, da je na njihovih cenikih jasno navedeno, koliko stanejo jedi, vključno z ribo. Poudaril je še, da je plačilo napitnine prostovoljno.

Ne gre za osamljen primer 

»Najslabša restavracija,« »katastrofa« in »kraja turistov« so le nekatere pripombe, ki jih v povezavi z navedeno restavracijo na platformi Tripadvisor zapisujejo razočarane stranke. Eden od uporabnikov je denimo opisal primer, ko je z mamo naročil ribjo jed, ki naj bi glede na zapisano na ceniku stala šest evrov. Ker sta na podlagi cene sklepala, da gre za ne preveč »zajetno« jed, sta naročila še zrezek. Na mizo sta nato prejela dve ogromni jedi in še bolj ogromen račun. 450 evrov! Izkazalo se je, da je bil trik v malem tisku. Šest evrov je namreč stalo 100 gramov ribe. Po vročekrvni izmenjavi besed z natakarjem jima je ceno uspelo zbiti na 263 evrov, saj se zrezka nista niti dotaknila. Izračunala sta še, da sta glede na končen znesek na računu prejela dva kilograma ribe. 

Časnik Corriere della Sera je objavil tudi račun s konca avgusta. Zdaj že zloglasna restavracija Antico Caffe di Marte je takrat gostu z vzdevkom Minh Ngoc B za ploščo mešanih rib na žaru za dve osebi zaračunala 315 evrov. »Ko sva na mizo prejela ploščo, so nama dejali, da ribe skupaj tehtajo 4,8 kilograma, a sva prepričana, da niso tehtale niti polovico tega,« je časnik citiral razjarjenega gosta.