Pobral šila in kopita

Ruska lepotica izvedela na spletu, da je ločenka

J.P.
27. 9. 2019, 14.33
Posodobljeno: 27. 9. 2019, 14.42
Deli članek:

Čeprav je poročno slavje označila za pravljico, ta ni trajala dolgo. Da se ločuje od nje, je prebrala na spletu.

Profimedia
Oksana Vojvodina

Oksana Vojvodina (27) zdaj že bivšega moža Mohameda V. (49) ni videla niti slišala od lanskega decembra, ko je pobral šila in kopita.

V malezijski zvezni državi Kelantan sta se vzela 7. junija lani. Poroki je sledilo slavje v Moskvi, kjer sta s svetom delila novico o svoji zvezi. Pravljice je bilo konec v le nekaj tednih. "Ko je decembra odšel, ga ni bilo nazaj," je povedala v ekskluzivnem intervjuju za Daily Mail. "Za ločitev sem izvedela na spletu. Ne vem, kaj se je zgodilo, ker je bilo vse v redu. Bila sva v pričakovanju najinega prvega otroka in še danes ne razumem, zakaj je tako ravnal."

O razliki v letih med njim je dejala, da je šokirala tudi njo: "Razlika v letih me je osupnila – njegova biološka starost in njegova dejanska starost sta povsem različni. Faris je zelo mlada duša, zame pa je dolgo zelo lepo skrbel."

Politično vprašanje

Malezijski verski voditelji nad poroko niso bili navdušeni, čeprav se je nevesta spreobrnila v islam.

Faris, kot mu pravi, se je januarja kot 15. malezijski kralj odpovedal prestolu. Tega ni storil še nihče. Oskana zanika, da bi razlog za ločitev lahko bila ona, čeprav se je v preteklosti udeležila ruskega resničnostnega šova dvomljivega slovesa. "Gre za politično vprašanje, jaz pa se ne grem politike," je pojasnila. Monarh je preko odvetnika izrazil dvom, da je sploh otrokov oče. Oksana trdi, da ji ni treba ničesar dokazati, da je Leon izrezan oče. Prav tako ne priznava, da je ločena, češ da je nihče ni poklical na sodišče, niti ji poslal kakršnekoli dokumentacije.

Zdaj živi v Moskvi, kjer je najela stanovanje. Vozi se s prestižnim avtomobilom, ki je bil poročno darilo od sultana, in dela za preživetje. Vsekakor pa je odločena, da bo svojo izkušnjo delila s svetom, kar pa Farisu morda ne bo ravno pogodu.