Vlomili v kletko

Panterja, ki je taval po strehah, sedaj ukradli iz živalskega vrta

A.S./STA
25. 9. 2019, 12.02
Posodobljeno: 25. 9. 2019, 12.03
Deli članek:

Iz živalskega vrta v francoskem Maubergu blizu meje z Belgijo so neznanci ukradli črnega panterja, ki so ga pred dnevi rešili, ko je taval po strehah blizu mesta Lille na severu Francije.

SDIS 59
Prestrašil je 15-letno dekle.

Spomnimo:

Približno 25-kilogramski panter je dodobra prestrašil številne občane. Udomačil ga je neznani lastnik. Potem ko mu je ušel, je skozi okno vstopil v sobo stanovanja ene izmed tamkajšnjih stavb. V sobi je bilo takrat 15-letno dekle, ki je steklo iz sobe, potem ko je zagledalo divjo mačko. 

Panterja so s strehe rešili gasilci, nato pa so ga prepeljali v živalski vrtPobegnil je tudi njegov lastnik, domnevno zato, ker se je bal kazni zaradi nezakonitega lastništva divje živali ter zaradi ogrožanja javne varnosti.

FOTO: Panter taval in vstopil v sobo 15-letnega dekleta

Predvideno je bilo, da bi žival premestili v center za rehabilitacijo divjih živali, ki so jih udomačili. A kot je povedal župan mesta Mauberge, so ga ponoči ukradli neznanci. Povedal je še, da so iz živalskega vrta odpeljali le to žival in da so se morali precej potruditi, da so vlomili v kletko in se izognili nadzornim sistemom.

Osebje živalskega vrta je zdaj zaskrbljeno zaradi panterjevega zdravja. Žival je bila namreč stara le nekaj mesecev.