"Otroke smo takoj evakuirali"

FOTO in VIDEO: Prestolnica južnih sosedov pod vodo. Poplavljen tudi objekt društva, ki skrbi za revne otroke

A.S.
24. 9. 2019, 08.41
Posodobljeno: 24. 9. 2019, 08.51
Deli članek:

Zaradi obilnega deževja, ki je včeraj presenetilo Zagreb, so morali hrvaški gasilci posredovati več kot 200 krat. Poplavilo je številne ceste, med drugim tudi objekt društva, ki skrbi za sirote.

BiH Meteo (facebook)
Zaradi obilnega deževja so poplavljene številne ecste.

Druga polovica včerajšnjega dne je tako kot pri nad tudi v Zagrebu minila v znamenju silovitih padavin. Marsikje so jo zagodle meteorne vode, prostovoljnim in poklicnim gasilcem pa so sive lase povzročala tudi porušena drevesa. Posredovali so na 230 intervencijah. Poplavilo je številne ceste, promet je povsem ohromilo na zahodnem delu prestolnice. Iz zagrebškega naselja Rudeš poročajo tudi o tem, da so številne kleti poplavljene s fekalno vodo.

Poplavilo je tudi prostore društva za izboljšanje kakovosti življenja revnih otrok in sirot Mali Zmaj. Otroci so bili v igralnici,  v le nekaj minutah pa je voda povsem prekrila tla. »Vse je bilo mokro, otroke smo takoj evakuirali. Gre za malčke stare eno leto in več,« so za portal 24sata povedali zaposleni v društvu in dodali: »Otroke smo si dobesedno podajali nad stoli, da bi jih čimprej spravili iz poplavljene igralnice«.